nieuws

Warenhuizen Hudson’s Bay moeten hagelwit

Geen categorie

Hudson’s Bay Capital eist dat zijn Nederlandse warenhuizen een hagelwit uiterlijk krijgen. De kleur wit is onderdeel van de merkidentiteit voor Nederland.

Dat heeft Hudson’s Bay aan architect Frederik Vermeesch van Rijnboutt meegedeeld. Rijnboutt ontwerpt vier van de zeven eerste Nederlandse warenhuizen die volgend jaar september tegelijk open moeten gaan. Vermeesch deed zijn uitspraak tegen de Tilburgse Omgevingscommissie, schrijft het Brabants Dagblad.

Het bureau kreeg de eis over het hagelwitte uiterlijk deze week te horen. Hudson’s Bay huurt in Tilburg een oud V&D-pand van zo’n 12.500 m2. Hudson’s Bay heeft vooralsnog elf langlopende huurcontracten afgesloten. Naast het warenhuis in Tilburg komen er in ieder geval filialen in Amsterdam (twee), Amersfoort, Breda, Den Bosch, Den Haag, Enschede, Haarlem, Leiden en Zwolle. 

Reageer op dit artikel