nieuws

Van der Bijl nieuwe directeur Altera Vastgoed

Geen categorie

Jaap van der Bijl treedt per 1 november in dienst van Altera Vastgoed. Hij neemt vanaf die datum de taken en bevoegdheden over van René Hogenboom MRICS als algemeen directeur en directievoorzitter.

Van der Bijl nieuwe directeur Altera Vastgoed

René Hogenboom blijft tot eind december 2016 in dienst als directieadviseur van het private vastgoedfonds met een belegd vermogen van 1,8 miljard euro. Van der Bijl (1959) is afkomstig van Syntrus Achmea Real Estate & Finance, waar hij vanaf 2013 managing director Investor Relations was. 

In de periode 2002-2008 was hij eveneens director Investor Relations bij de rechtsvoorganger (Syntrus Achmea Vastgoed). Tussen 2008 en 2013 was hij senior head of Sales & Client Services Northern Europe bij AXA Real Estate.  Daarvoor was hij in diverse managementposities actief als onder andere productmanager Achmea Pensioenen en manager van pensioenfondsen.

Hogenboom was eigenlijk van plan om al op 1 februari terug te treden als Altera-directeur. In september 2015 werd André van den Berg namelijk al benoemd als zijn opvolger. De toenmalige topman van Schiphol Real Estate trok zich echter ter elfder ure terug nadat Schiphol Group hem per 1 april 2016 vroeg toe te treden tot de directie. Om die reden bleef Hoogenboom aan totdat een geschikte nieuwe opvolger zou worden gevonden. (MvL)

Reageer op dit artikel