nieuws

Twaalf ING-taxateurs naar Cushman

Geen categorie

ING besteedt het taxeren van onroerend goed voortaan uit. Twaalf taxateurs zijn op 1 september 2016 in dienst getreden van Cushman & Wakefield. Bijna alle taxateurs zijn RT- en RICS-gecertificeerd en gaan vanuit diverse locaties in Nederland de markt bedienen.

ING gaat de taxaties verdelen over een aantal bureaus. Bij ING blijven twee taxateurs achter. Zij gaan toezien op de kwaliteit van de externe taxaties 

Het Valuation & Advisory-team van Cushman & Wakefield telt nu bijna 50 professionals met nu ook een sterke achtergrond in bank- en woningtaxaties en exploitatie- en grondwaarderingen.

Jeroen Lokerse, ceo Cushman & Wakefield Nederland: ‘De arbeidsovereenkomsten met deze zeer ervaren taxateurs zijn in een kort tijdsbestek tot stand gekomen. We konden dit zo snel doen omdat er een stevige basis van wederzijds vertrouwen is én omdat we de ambitie delen een leidende rol te willen spelen in het transparanter en professioneler maken van de vastgoedmarkt. In kennis en kunde zijn we complementair aan de taxateurs van ING, terwijl onze werkwijze en cultuur juist heel veel overeenstemmingen heeft. Een fantastische basis voor een succesvolle samenwerking met de taxateurs die bij ons in dienst komen en met banken en ING in het bijzonder aan wie wij nog beter onze taxatiediensten kunnen aanbieden.’

Frank Adema, head of Valuation & Advisory, verwacht dat de groei van zijn team hierdoor een nieuwe impuls krijgt: ‘Ik zie nog een enorme potentie voor verdere groei in onze traditionele business die primair gericht is op het taxeren van kantoren, woningen, winkels, logistiek vastgoed en hotels. Dat maakt ons een interessante werkgever voor deze taxateurs omdat zij hun expertise bij ons in een breder werkveld kunnen ontwikkelen. Het geeft ons een nieuwe strategische positie in de financiële sector.’ (PvH)

Reageer op dit artikel