nieuws

Tien starterswoningen in oud-Aldi-pand

Geen categorie

Aan de Kerkweg Oost in Waddinxveen zijn bouwvakkers bezig het voormalige winkelpand van Aldi om te bouwen naar tien starterswoningen van 55 m2 elk, meldt woonstichting Woonpartners op zijn website.

Het winkelpand van Aldi is al in 2013 leeggekomen. Ook met de andere detailhandel in het pand zijn overeenkomsten gesloten zodat de gehele begane grond opnieuw ontwikkeld kon worden. ‘Deze huurwoningen bouwen we speciaal voor jongeren met een laag inkomen. Jonge starters met een minimum inkomen komen met gebruik van de huurtoeslag ook voor deze woningen in aanmerking. We gaan dan ook de toewijzing via loting laten verlopen zodat alle jongeren evenveel kans maken’, aldus René Mascini, bestuurder van Woonpartner. Omdat op de winkelpanden een bestemming rustte voor detailhandel was een bestemmingswijziging nodig. De gemeente Waddinxveen heeft haar volledige medewerking verleend aan deze wijziging.

Het hele pand krijgt een facelift. De meeste werkzaamheden hebben te maken met de buitenkant van het gebouw. Zo worden op de begane grond en de verdiepingen de kozijnen hersteld, de Franse balkons worden verstevigd en alles wordt geschilderd in frisse nieuwe kleuren. Daarnaast wordt de hoofdriolering vervangen en wordt de dakbedekking van de algemene ruimte en de galerijen aangepast. Aannemer Van Zoelen uit Utrecht voert de werkzaamheden uit. 

Reageer op dit artikel