nieuws

Sterkste prijsstijging woningen in veertien jaar

Geen categorie

Bestaande koopwoningen waren in augustus 6 procent duurder dan in augustus 2015. Dat is de grootste stijging in de afgelopen veertien jaar.

Sterkste prijsstijging woningen in veertien jaar

Dit blijkt uit het onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van CBS en het Kadaster. Sinds juni 2013 is sprake van een stijgende trend van de woningprijzen. In juli bedroeg de prijsstijging op jaarbasis nog 4,9 procent, wat neerkwam op de grootste stijging in bijna twaalf jaar.

In augustus 2008 bereikten de woningprijzen een piek. Vervolgens daalden de prijzen tot een dieptepunt in juni 2013. Daarna is er sprake van een stijgende trend. Ten opzichte van de piek zijn de prijzen 12,0 procent lager. Vergeleken met het dal zijn de prijzen juist 12,0 procent hoger. Het gemiddelde prijsniveau van de bestaande koopwoningen is in augustus 2016 even hoog als in juni 2005.

Reageer op dit artikel