nieuws

OVG spreidt vleugels uit naar VS

Geen categorie

OVG Real Estate gaat zijn geluk beproeven in de Verenigde Staten. De ontwikkelaar opent een kantoor in Manhattan en wil high-tech en duurzame kantoorgebouwen zoals The Edge in Amsterdam realiseren.

OVG spreidt vleugels uit naar VS

Dat maakt OVG bekend in een persbericht. OVG zegt hiermee gehoor te geven aan de internationale behoefte van kantoorgebruikers in intelligente, high-tech en duurzame kantoorgebouwen, zoals The Edge in Amsterdam. OVG streeft ernaar vergelijkbare gebouwen in de VS te ontwikkelen. De aankondiging markeert OVG’s eerste uitbreiding in een markt buiten Europa. De werkzaamheden in de VS zullen worden geleid door Jan-Hein Lakeman, die per 1 oktober 2016 de functie van managing director van OVG Real Estate USA Holding zal vervullen.

Cees van der Spek van OVG zegt in een telefonische toelichting: ‘Dankzij The Edge hebben we in de Verenigde Staten veel publiciteit gehad. In de VS zijn ze nog niet zover met technologie en duurzaamheid in vastgoed. Wij zien er grote kansen.’ Op 1 oktober opent OVG een kantoor in Manhattan, New York. Een adres kan Van der Spek nog niet geven. Onmiddellijk ontwikkelen zal OVG niet. ‘Net zoals we in Duitsland deden, gaan we eerst op zoek naar goede locaties, projecten en partners. We zijn al in gesprek met potentiële partijen.’

In reactie op het nieuws zegt Coen van Oostrom, oprichter en ceo van OVG Real Estate: ‘Dit is voor mij een droom die uitkomt. We zijn verheugd met deze kans om significant bij te kunnen dragen om ook de grote steden in Amerika klaar te maken voor de toekomst en de wijze waarop Amerikanen hun werkruimtes ervaren te transformeren met moderne en duurzame technologie. Ook kijken we ernaar uit om onze passie en visie te brengen naar deze nieuwe markt waar een grote vraag naar intelligente leef- en werkomgevingen bestaat. We blijven streven naar het creëren van positieve, menselijke, economische en ecologische impact voor grote steden in de wereld.’

Lakeman, die bij OVG al twaalf jaar lang verschillende commerciële rollen en (inter)nationale managementposities heeft vervuld, zegt: ‘De hoeveelheid kansen in een markt waar de meeste multinationals van de wereld gevestigd zijn is enorm. We vertrouwen op de kracht van onze reputatie als ontwikkelaar van intelligente, duurzame technologieën en de meest gezonde en productieve werkomgevingen. De focus van OVG zal in eerste instantie liggen op het ontwikkelen en herontwikkelen van kantoorgebouwen in Noordoost-Amerika, tussen Boston en Washington. De eerste reacties van potentiële partners bevestigen onze doelstellingen.’ (MvL)

Reageer op dit artikel