nieuws

OVG koopt en herontwikkelt Unilever-hoofdkantoor VS

Geen categorie

OVG Real Estate heeft zijn eerste Amerikaanse vastgoedproject te pakken. Met Normandy Real Estate Partners heeft OVG het Amerikaanse hoofdkantoor van Unilever in New Jersey gekocht om het te herontwikkelen en uit te breiden.

OVG koopt en herontwikkelt Unilever-hoofdkantoor VS

Partijen geven geen financiële details. De projectontwikkelaar kondigde een week geleden aan de oversteek naar de VS te maken. Het Unilever-kantoor aan 700 Sylvan Avenue in Englewood Cliffs heeft nu een oppervlakte van 30.000 m2. OVG wil het gebouw vergroten naar 38.400 m2. In de overeenkomst is vastgelegd dat het land en het gebouw na de overdracht worden teruggehuurd door Unilever middels een achttienjarig triple-net-contract. Het transport vindt naar verwachting plaats op 31 december 2016.

De campus van 9 hectare, die net buiten New York naast de Hudson ligt, is al vijftig jaar een van de hoofdkantoren van Unilever. De duurzame uitbreidingen van het gebouw zijn de start van een belangrijke make-over die ervoor gaat zorgen dat het kantoor een van de meest intelligente, energie-efficiënte en uiterst geavanceerde hoofdkantoren van de oostkust wordt. De nieuwe campus zal naar verwachting eind 2017 klaar zijn.

Kees Kruythoff, ceo van Unilever Noord-Amerika, stelt dat de herontwikkeling vooral draait om de werknemers. ‘We willen een gezonde en productieve werkomgeving voor hen creëren, terwijl we tegelijkertijd milieuvervuiling minimaliseren en ons bedrijf de kans geven om nog meer te groeien. OVG heeft als geen andere projectontwikkelaar kennis van duurzame, high-tech en slimme werkruimtes.’

Coen van Oostrom, oprichter en ceo van OVG Real Estate, noemt de samenwerking met Unilever een eer. ‘We zijn beide van Nederlandse afkomst en hebben een passie voor innoveren, om daarmee een positief effect te hebben op de wereld om ons heen. Het project is een enorme kans om alles wat we de afgelopen jaren in Europa hebben geleerd en ons eigen hebben gemaakt, toe te passen in Amerika.’

Het nieuwe hoofdkantoor zal zowel LEED als WELL gecertificeerd worden.  De CO2-uitstoot en watergebruik worden verminderd, het energiegebruik gehalveerd en het bouwafval voor 75 procent gerecycled. OVG wil het gebouw met 28 procent vergroten, zodat er 1.600 werknemers in Englewood Cliffs kunnen werken. De gebruikers van het gebouw krijgen toegang tot onder andere een app om hun werkomgeving zelf aan te passen.

Andere technische vernieuwingen zijn een IP backbone, lokalisatie en geïntegreerde IoT systemen, zodat iedereen licht, audio- en video-installaties, sensoren en Data Analytics & Radio Frequency Identifier (RFID) naar eigen voorkeur kan instellen. Al deze technologieën hebben tot doel een ongekend goede en zo praktisch mogelijke werkplek te realiseren.  Andere partners die mee zullen werken aan de realisering van dit project zijn:

Vastgoeddeskundige van Unilever: Cushman & Wakefield. Architect: Perkins + Will. Juridische adviseurs van OVG-Normandy: Drinker Biddle & Reith, AKD Advocaten en Loyens Loeff. Technisch adviseur OVG – Normandy: Deerns (Nederland en Amerika). Juridisch adviseur van Unilever: Robinson Cole. Hoofdaannemer: StructureTone.

Reageer op dit artikel