nieuws

Nederland met twee koepelstands op Expo Real

Geen categorie

De broze Nederlandse samenwerking in München is alweer van de baan. HPP (Holland Property Plaza) en de vier grote steden (Holland Metropole) hebben ieder hun eigen stand op Expo Real 2016.

‘Het heeft ons 80 jaar gekost om de Spanjaarden eruit te gooien, maar na 350 jaar geruzie zijn de Nederlandse steden er toch in geslaagd om met een gezamenlijke stand op de Expo Real te staan’. Met die verzuchting opende een ‘gelukkige’ minister Stef Blok (Wonen) vorig jaar in München de beide Nederlandse koepelstands, die toen door een bar met elkaar verbonden waren. Dit jaar zal de bewindsman zelfs een stuk moeten lopen en twee verschillende openingspraatjes afsteken, want HPP en de G4 staan zelfs niet meer op gehoorafstand van elkaar.

Blok blijft anderhalve dag in München. Hij zal onder andere aanschuiven bij het dit jaar volledig door HPP georganiseerde Investor Dinner voor buitenlandse investeerders en Nederlandse bestuurders en private partijen. Verder neemt de minister aan diverse discussiefora van zowel HPP als Holland Metropole deel en praat hij met verschillende buitenlandse investeerders.

Christa Thijssen, directeur van HPP, is teleurgesteld dat de vier grote steden de samenwerking met HPP niet voortzetten. Holland Metropole zal dit jaar op de Expo  elders in Hal A2 te vinden zijn met een 288 m2 grote stand (48 m2 meer dan vorig jaar), op het eiland van PropertyEU

.De 19de editie van de grootste vastgoedbeurs van Europa vindt plaats van dinsdag 4 oktober tot en met donderdag 6 oktober in de Messe München.(EW)

Meer over de Expo Real in het septembernummer van Vstgoedmarkt dat donderdag 15 september verschijnt.

Reageer op dit artikel