nieuws

Mini-stroomcentrale maakt woningen energieneutraal

Geen categorie

Door Europese subsidies wordt de aanschaf van micro-wkk’s economisch rendabeler. Vastgoedeigenaren kunnen met zo’n apparaat drie tot vijf appartementen energieneutraal maken.

De Bluegen van Solidpower is een compact brandstofcelsysteem voor stroomverbruik tot circa 13.000 kWh. Dat maakt de micro-warmtekrachtkoppeling (micro-wkk) geschikt als mini-stroomcentrale voor privépersonen en kleinere bedrijven. Op de Vakbeurs Energie wordt het apparaat gedemonstreerd.
De Bluegen heeft volgens de leverancier een elektrische efficiëntie van 60 procent. Met een continue stroomopwekking van 1,5 kW wordt 13.000 kWh elektriciteit per jaar opgewekt. Deze stroom kan direct gebruikt worden of teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. De restwarmte kan gebruikt worden voor de bereiding van warm tapwater tot 200 liter per dag. Het totale rendement van deze techniek neemt daarmee toe tot circa 90 procent.
De Vakbeurs Energie is van 4 tot en met 6 oktober 2016 in de Brabanthallen in Den Bosch.

Reageer op dit artikel