nieuws

Landgoed voor 195 miljoen dollar

Geen categorie

Het Beverly House in Beverly Hills staat te koop voor 195 miljoen dollar, meldt Top Ten Real Estate Deals.

Landgoed voor 195 miljoen dollar

Het huis is neerzet door lokale bankier Milton Getz in de jaren twintig van de vorige eeuw. Een latere bewoner was krantenmagnaat William Randolph Hearst. Het is bekend geworden doordat het figureert in de films The Godfather en The Bodyguard. Jacqueline en John F. Kennedy brachten er hun wittebroodsweken door. Het pand werd in die periode ook gebruikt als hoofdkwartier van de Democraten tijdens presidentsverkiezingen. 

De hal is ruim 7 meter hoog. Het huis beschikt over 19+ slaapkamers en suites, een zwembad van bijna-Olympische afmetingen, een verlichte tennisbaan, twee bioscopen en terrassen voor 400 of meer gasten. De woonruimte is 4.500 m2, De  oppervlakte van het perceel  is bijna 5 ha. De architect was Gordon Kaufmann, die ook de Hoover Dam ontwierp. 

In april 2014 stond hetzelfde landgoed te koop voor 135 miljoen dollar. Huren kon ook: 600.000 dollar per maand. Eigenaar toen was advocaat/belegger Leonard Ross. 

Reageer op dit artikel