nieuws

KiK wil toe naar 250 winkels Nederland

Geen categorie

KiK Textilien zint op een totaal winkelbestand van 250 in Nederland. Dat zegt de Duitse textieldiscounter tegen De Stentor.

KiK heeft in Epe zijn 26e Nederlandse vestiging geopend. De Duitse retailer wil uiteindelijk doorgroeien naar 250 filialen, liet verkoopleider Nederland Lars Lange weten aan De Stentor. De Duitse retailer opende in 2013 eerste Nederlandse winkel en vestigde het Nederlandse hoofdkantoor in Valkenswaard. KiK stelt dat er genoeg ruimte is voor zijn discountformule. In Nederland concurreert KiK met Nederlandse retailers Zeeman en Wibra.

De textieldiscounter heeft nu 3.200 winkels in Europa. De komende vijf jaar moeten daar 1.500 aan worden toegevoegd, liet topman Patrick Zahn eerder dit jaar weten. KiK, dat veel vestigingen in Midden-Europa heeft, richt zich daarbij vooral op Zuid- en West-Europa. Behalve Nederland heeft KiK de Belgische, Franse, Spaanse en Italiaanse markt in het vizier. Een expansie naar de Verenigde Staten hoort ook tot de mogelijkheden. (MvL)

Reageer op dit artikel