nieuws

Grootste winkeldeal ooit in België

Geen categorie

ProWinko heeft 100 procent van de aandelen van haar dochteronderneming TD Immo Invest verkocht aan GH Group. Deze dochteronderneming is eigenaar van de commerciële units gelegen aan 1050 Brussel, Avenue de la Toison d’Or nr. 26-28, beter bekend onder de naam Le Toison d’Or.

Grootste winkeldeal ooit in België

Het gebouw is volledig ontworpen door het internationaal architectenbureau UN Studio in samenwerking met Jaspers-Eyers, en heeft als huurders de flagship stores van Apple, Marks & Spencer, Zara en Bodum. Dit is voor Apple, Marks & Spencer en Bodum hun eerste winkel in België. Het totale aantal detaillisten is circa 30. De totale oppervlakte van het retailgedeelte is ongeveer 12.000 m2 verdeeld over drie niveaus en heeft meer dan 60 m gevelbreedte langs de Avenue de la Toison d’Or. Boven de winkels zijn appartementen van 50 tot 650 m2. De bouw van het complex begon in mei 2013. In 2015 was de bouw gereed, waarna in mei 2015 Zara en Marks & Spencer hun intrek namen in een pand op de begane grond. In Nederland bezit ProWinko onder meer de panden Dam 2-4 in Amsterdam (H&M), Spuistraat 32-34, 39, 42 en 56-58 in Den Haag en Vredenburg 5 en 6-8 in Utrecht.

Volgens Cushman & Wakefield vertegenwoordigt deze transactie de grootste ooit gedaan in high street retail in België. Een koopprijs is niet bekendgemaakt. 

ProWinko is een privé  vastgoed-investeringsvennootschap, opgericht in 1990 en actief in de Benelux, Zwitserland ,Noord-Amerika en Portugal. De portfolio van de Groep bestaat uitsluitend uit A1 commerciële units gelegen in grote steden. GH Group is een private vastgoedontwikkelings-en investeringsgroep actief in Europa.

De transactie werd begeleid door Cushman & Wakefield. ProWinko werd geadviseerd door advocatenkantoor DLA Piper, terwijl de koper werd geadviseerd door advocatenkantoor KDC & Partners.

Reageer op dit artikel