nieuws

Grootaandeelhouder MRP doopt Epoc om tot Bright

Geen categorie

Bart Meijer (ceo van MRP), Albert van Stek (oprichter WPM), Marc Parijs (directeur Epoc) en Albert Hoogland (voormalig ceo SCM) bundelen hun krachten in de nieuwe vastgoedorganisatie Bright. Bright heette tot voor kort Epoc Nederland.

Grootaandeelhouder MRP doopt Epoc om tot Bright

Dat blijkt uit een persbericht van Bright en een toelichting daarop. De huidige managementportefeuille van Bright bestaat uit 700.000 m2 commercieel vastgoed. Het bedrijf wil waarde toevoegen aan bestaand commercieel vastgoed met een bijzondere specialisatie in herontwikkeling en herpositionering. De bestaande beheerorganisatie Epoc wordt in de nieuwe opzet ingebracht.

Albert Hoogland licht toe hoe de nieuwe organisatie tot stand is gekomen. ‘Epoc Nederland en MRP hebben eind vorig jaar al een joint venture opgericht – Meijer Realty Partners Asset Management – waarin zij hun asset- en propertymanagement bundelden. MRP heeft vervolgens een meerderheidsbelang in Epoc genomen, terwijl Van Stek een minderheidsbelang heeft. Ik en Parijs hebben geen aandelenbelang. We gaan met 25 asset- en property managers verder onder de naam Bright. Het hoofdkantoor blijft in Den Bosch, maar we openen een extra kantoor op de Zuidas of in Zuidoost in Amsterdam.’

Bright beheert commercieel vastgoed in eigendom van institutionele en private beleggers en private equity-bedrijven uit binnen- en buitenland. ‘Deze partijen willen hun bezit in Nederland uitbreiden en waarde toevoegen aan hun huidige vastgoed. Groei in elk opzicht is dus ons doel.’ Een van de bezittingen is Megastores in Den Haag, dat MRP vorig jaar met andere investeerders kocht. Megastores staat aan de vooravond van een ingrijpende herontwikkeling, aldus Bright.

Volgens Hoogland is er in de markt ruimte ontstaan voor kleinere spelers die vanuit een onafhankelijke positie asset- en propertymanagementdiensten leveren aan vastgoedbeleggers en investeerders. ‘Bright is daarbij desgewenst in staat om financieel te participeren in projecten. Vastgoed beheren is geen statisch maar een dynamisch proces; de enige constante in ons domein is verandering. De echte waarde van vastgoed ligt in de toekomst en daarop anticiperen vraagt kennis, ervaring en inventiviteit.’ (MvL)

Reageer op dit artikel