nieuws

GRESB beloont duurzame vastgoedfondsen Achmea

Geen categorie

Het Bedrijfspensioenfonds voor de Landbouw (BPL) heeft op het gebied van duurzaamheid de best presterende woningportefeuille van Nederland. Het Achmea Dutch Health Care Property Fund is op dit gebied zelfs het best presterende zorgfonds ter wereld.

Dat meldt Syntrus Achmea Real Estate & Finance. De portefeuille van BPL kreeg de hoogste score in de 2016 GRESB Real Estate Assessment en behaalde voor het tweede achtereenvolgende jaar de status van Green Star. Zo kocht BPL 55 huurwoningen in Veenendaal, die geen gas en vrijwel geen elektriciteit gebruiken. BPL is de eerste institutionele belegger in Nederland die grootschalig investeert in deze energienota nul-woningen.

Syntrus Achmea is manager van de vastgoedportefeuille van BPL. Dit jaar heeft wereldwijd een recordaantal van 759 fondsen en portefeuilles deelgenomen aan GRESB, dat staat voor Global Real Estate Sustainability Benchmark. Het pensioenfonds heeft als doelstelling in 2030 minimaal de helft van de hele woningportefeuille naar een energieneutraal niveau te hebben gebracht. ‘Duurzaam vastgoed is goed voor het milieu, goed voor de huurders en het levert de deelnemers van het pensioenfonds een duurzaam rendement op’, aldus werkgeversvoorzitter René le Clercq.

Het zorgvastgoedfonds van Achmea is in zijn categorie op de eerste plaats geëindigd in de 2016 GRESB Real Estate Assessment. Het mag zich daarmee Global Sector Leader noemen. ‘Voor institutionele beleggers is zorgvastgoed een gezonde investering met een interessant risicoprofiel’, zegt directievoorzitter Henk Jagersma van Syntrus Achmea RE&F. ‘Hoe duurzamer wij kunnen beleggen namens onze klanten, hoe beter. De eerste plaats onderstreept dat we op de goede weg zijn.’

Reageer op dit artikel