nieuws

Expo Real 2016: hoe lang duurt het feestje nog?

Geen categorie

Net als vorig jaar verloopt ook de 19-de editie van Europa’s grootste vastgoedbeurs waarschijnlijk in jubelstemming dankzij de golf goedkoop geld die de vastgoedmarkten al geruime tijd overspoelt. Maar hoelang duurt het feestgedruis nog? Die vraagt komt uitvoerig aan de orde in het omvangrijke seminarprogramma van Expo Real 2016, van dinsdag 4 tot met donderdag 6 oktober in München.

Gevraagd wat de belangrijkste onderwerpen zijn tijdens de  Expo Real 2016, wijst directeur Claudia Boymans van de Expo Real onder andere op de aanhoudende investeringsdruk, de dalende aanvangsrendementen en de Brexit. ‘Het Britse vertrek uit de EU zal de Europese vastgoedmarkten nog zeker gaan beïnvloeden. In ons uitgebreide congresprogramma met 400 sprekers krijgt dit onderwerp vanzelfsprekend aandacht.’

Zo staat de Brexit centraal in het seminar ‘Brexit. What is in after out’ in het Expo Real Forum op woensdagmiddag 5 oktober van 17 uur tot 17.50 uur. Geïnteresseerden mogen die sessie onder leiding van Judith Evan de Financiel Times niet missen. Sprekers zijn onder andere de Britse econoom Gerard Lyons en Mahdi Mokrane, hoofd Onderzoek en Strategie van vermogensbeheerder LaSalle Investment Management.

Wat veel beursgangers bezighoudt, is hoelang de krimp van de aanvangsrendementen nog verder zal gaan. En wat betekent de yield compressie voor beleggers met een lange termijn horizon? Wie daarop antwoorden zoekt kan onder andere terecht op dinsdagmiddag 4 oktober tijdens de sessie ‘Yield Compression: falling returns, rising prices’ in het Expo Real Forum onder leiding van moderator David Hatcher van de Britse Estates Gazette. (EW)

 Meer over de Expo Real 2016 in het septembernummer van Vastgoedmarkt, dat donderdag 15 september verschijnt. 

Reageer op dit artikel