nieuws

Doorstart MS Mode met Roland Kahn

Geen categorie

De in augustus gefailleerde winkelketen MS Mode maakt een doorstart onder de ‘oude’ eigenaar Coolinvest van Roland Kahn.

Dat hebben betrokken partijen bekendgemaakt na berichtgeving in NRC Handelsblad. Kahn vroeg begin vorige maand nog het faillissement aan voor de Nederlandse tak van zijn winkelketen MS Mode. Medeoorzaak was een betalingsverplichting van 7 miljoen euro waarin de eigenaar niet kon voldoen. Financier Rabobank – dat al 30 miljoen euro in de keten had zitten – wilde dat bedrag niet financieren.

De curatoren, Rabobank, voormalig eigenaar Coolinvest en de Amerikaanse investeerder GA Europe hebben echter een akkoord bereikt over een doorstart onder de vlag van Coolinvest. Wat de doorstart precies betekent voor het personeel, de winkels en partners is nog niet duidelijk. Ook is niet bekend hoe de schuldenvraag is opgelost. De precieze plannen van Roland Kahn met de keten worden binnen enkele weken toegelicht.

GA Europe, gespecialiseerd in het herstructureren van retailbedrijven, zal een sluitend exploitatieplan opstellen. Of het bedrijf ook in MS investeert, is niet duidelijk. GA kocht eerder de gefailleerde keten Schoenenreus. De MS-winkels blijven open. De modeketen heeft een winkelbestand van meer dan 400 winkels in West-Europa (Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en Spanje), waarvan zo’n 130 in Nederland. MS Mode is met een jaaromzet van 238 miljoen euro de belangrijkste modeformule van het retailimperium van Roland Kahn. (MvL)

Reageer op dit artikel