nieuws

Britse woningprijzen in plus ondanks Brexit

Geen categorie

De na het Brexit-referendum verwachte prijsdaling op de Britse huizenmarkt heeft zich vooralsnog niet voorgedaan. Op jaarbasis en op maandbasis kwam er in augustus een prijsstijging uit de bus.

Dat blijkt uit de House Price Index van Nationwide. De gemiddelde Britse woningprijs steeg in augustus ten opzichte van juli met 0,6 procent. Vergeleken met augustus 2015 lagen de prijzen in augustus 5,6 procent hoger. Dat is zelfs een grotere groei dan in juli, toen de huizenprijzen met 5,2 procent op jaarbasis toenamen. Hiermee komt de gemiddelde woningprijs uit op 206.145 Britse pond.

Analisten hadden gerekend op een lichte prijsdaling maand-op-maand. Nationwide geeft geen regionale cijfers. Uit eerdere cijfers bleek dat de huizenprijzen in Londen licht zijn gedaald sinds de Britten op 23 juni besloten uit de EU te stappen. De Londense huizenmarkt kan echter wel een stootje hebben met een gemiddelde prijs van meer dan 600.000 pond. De vooruitzichten zijn volgens Nationwide wel onzeker, gezien de negatieve economische vooruitzichten die de Bank of England onlangs noemde. (MvL)

Reageer op dit artikel