nieuws

Britse belegger zet in op nieuwe studentenwoningen

Geen categorie

Crosslane Dutch Developments wil binnen vijf jaar 2.500 studentenwoningen in Nederland ontwikkelen. De Nederlandse tak van de Britse Crosslane Group richt zich op tien studentensteden.

Dat bericht Crosslane in aanvulling op het bericht dat Camelot Real Estate 290 studentenwoningen gaat realiseren in het voormalige TNO-hoofdkantoor in Delft. Crosslane heeft dit pand inclusief transformatieplan verkocht aan Camelot, zo blijkt. Crosslane kocht het pand in 2015 van Union Street Bravo 1, waarna ze het ontwikkeld heeft voor transformatie naar een studentenaccommodatie. Crosslane kreeg een vergunning om het pand te transformeren naar 290 zelfstandige kamers en gemeenschappelijke ruimtes en voorzieningen.

Het pand ligt aan Schoemakerstraat 97a in het zuidoosten van Delft, grenzend aan de campus van de TU Delft. Camelot heeft het pand en het plan voor een onbekend bedrag overgenomen. Crosslane zegt in zijn persbericht ‘momenteel investeringsmogelijkheden te verkennen om haar doelstelling te realiseren om 2.500 studentenwoningen in Nederland te ontwikkelen’. Hierbij richt de belegger zich vooral op Amsterdam, Delft, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam en Utrecht.

De Britse onderneming ontwikkelt studentenaccommodaties voor zowel eigen beleggingsfondsen als voor derden. De belegger heeft daarvoor al een Europees platform, Prime Student Living, ontwikkeld voor verhuur en operationeel beheer. Crosslane beheert de zelf opgeleverde projecten voor de lange termijn.

Crosslane werd bijgestaan door Savills, AKD trad op als juridisch adviseur bij de verkoop van het pand. SOLV Lawyers traden op als juridisch adviseur voor Camelot. (MvL)

Reageer op dit artikel