nieuws

Bristol breidt winkelbestand met helft uit

Geen categorie

Bristol opent zestig nieuwe winkels in Nederland op een huidig Nederlands winkelbestand van 120. Het moederbedrijf van de discountformule investeert bovendien 15 miljoen euro in de bestaande 250 Benelux-winkels.

Bristol breidt winkelbestand met helft uit

Dat heeft het Belgische moederbedrijf Euro Shoe Group laten weten in een persbericht op Bristol.nl. In België en Luxemburg exploiteert Euro Shoe Group (ESG) ongeveer 130 winkels onder de naam Shoe Discount. Deze winkels zal de eigenaar vanaf november hernoemen tot Bristol. In totaal breidt ESG zijn totale winkelbestand van 250 uit naar 350. Deze uitbreiding krijgt de komende vier à vijf jaar zijn beslag, aldus ESG-directeur Kurt Moons.

ESG draait nu met zo’n 3.000 medewerkers een jaaromzet 295 miljoen euro in zijn winkels. De Nederlandse Bristol-directeur zei tegen de NOS dat ESG in totaal 40 miljoen euro in de uitbreiding en renovatie. Ook al heeft Bristol een webshop, de focus ligt volledig op het fysieke winkelbestand. Eerder meldde Bristol een forse toename van zijn klantenbestand dit jaar, mede door het faillissement van concurrenten Scapino en Schoenenreus. (MvL)

Reageer op dit artikel