nieuws

Bouwproductie eurozone in de lift

Geen categorie

De bouwproductie in de negentien landen van de eurozone is in juli met 1,8 procent gestegen ten opzichte van juni. In vergelijking met juli 2015 bedroeg de groei 3,1 procent.

Dat maakte het Europese statistiekbureau Eurostat op 19 september bekend op basis van een eerste raming. De groei van de bouwproductie was op maandbasis het sterkst in Frankrijk (+4,8 procent), Slovenië (+2 procent), Spanje (+1,9 procent) en Duitsland (+1,8 procent). Ten opzichte van juli 2015 nam de bouwproductie het hardst toe in Spanje (+12 procent), Zweden (+10 procent) en Frankrijk (+3,3 procent).

In alle 28 landen van de Europese Unie steeg de bouwproductie in juli met 1,1 procent in vergelijking met juni en met 1 procent vergeleken met juli 2015. De grootste daling op maand- en jaarbasis deed zich voor in Midden-Europese landen. Op maandbasis presteerden Slowakije (-11 procent) en Hongarije (-3,2 procent) het slechtst. Op jaarbasis deden Slowakije (-23,3 procent), Hongarije (-17,6 procent) en Polen (-15,1 procent) het niet goed. (MvL)

Reageer op dit artikel