nieuws

Beursgang kantorenfonds IVG eind dit jaar

Geen categorie

IVG Immobilien brengt tegen het einde van dit jaar een kantorenportefeuille onder de naam OfficeFirst Immobilien naar de beurs. Half september heeft IVG een miljardenbod van Blackstone op de portfolio afgewezen.

Dat schrijft financieel persbureau Bloomberg op basis van ingewijden op zijn site. Blackstone zou 3 miljard euro hebben geboden. IVG, dat in 2014 is overgenomen door zijn schuldeisers, heeft het vermeende bod afgewezen. IVG heeft zijn naam overigens gewijzigd in Triuva.

De vastgoedportefeuille met een waarde van zo’n 3,3 miljard euro bestaat voor 96 procent uit kantoren in de zes grootste steden in Duitsland, zoals München, Frankfurt en Berlijn. De crediteuren hopen 800 miljoen tot 1 miljard euro op te halen met de beursgang. Daarmee willen ze de schuldenlast van IVG reduceren naar een loan-to-value ratio van onder de 45 procent. In 2017 zal OfficeFirst zichzelf een REIT-structuur aanmeten. (MvL)

Reageer op dit artikel