nieuws

Beleggers dol op Duitse woningen

Geen categorie

Woningen maken de helft uit van de vastgoedportefeuilles van Duitse institutionele beleggers en family offices, aldus Thomas Daily op basis van onderzoek dat is gedaan voor Engel & Völkers Investment.

In 2015 bedroeg het aandeel van woningen nog 41 procent. Slechts 20 procent van de 160 deelnemers aan dit onderzoek wil winst nemen door te verkopen. 57 procent wil juist het aandeel van woningen verhogen in de komende 12 tot 18 maanden. De meerderheid verwacht een rendement van 4 tot 5 procent. In de grotere steden (‘A- en B-steden’) wordt een huurverhoging van 3,4 procent per jaar verwacht. 85 procent van de respondenten verwacht een verdere prijsstijging van woningen. Vorig jaar was 65 procent die mening toegedaan. De vraag naar woningen op mindere locaties (C-steden) is aanzienlijk verminderd. De helft van de ondervraagden financiert zijn portefeuille met een loan to value tot 50 procent. 

Reageer op dit artikel