nieuws

Architectenwinkel in trek bij consument

Geen categorie

Het aantal architectenwinkels, waar particuliere opdrachtgevers een architect kunnen raadplegen of inhuren, is sinds de opening van de eerste vestiging in 2011 gegroeid naar 21 winkels.

De groei is ook een gevolg van de herstelde woningmarkt, zegt BNA-directeur Fred Schoorl: ‘De particuliere markt is belangrijk voor architecten. Een kleine 40 procent van de omzet in de branche komt uit deze markt. De Architectenwinkels spelen in op de behoefte van de consument om op een laagdrempelige manier kennis te maken met het werk van architecten.’

De winkels zijn onder andere te vinden in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, maar ook buiten de Randstad in Groningen en Den Bosch. De architecten van de architectenwinkel zijn aangesloten bij de BNA, Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus en dragen het keurmerk BNA Erkend Bureau.

Reageer op dit artikel