nieuws

Wenen een na leefbaarste stad ter wereld

Geen categorie

Van Europese steden staan alleen Wenen, Helsinki en Hamburg in de top 10 van meest leefbare steden ter wereld van tijdschrift The Economist.

Het Britse tijdschrift beoordeelt jaarlijks 140 wereldsteden op criteria als stabiliteit, gezondheidszorg, cultuur en milieu, onderwijs en infrastructuur. In de ranking van The Economist staat de Australische stad Melbourne op de eerste plaats. Op plek 2 staat Wenen, gevolgd door de Canadese steden Vancouver, Toronto en Calgary.

De top tien wordt gecompleteerd door de eveneens Australische steden Adelaide en Perth, Auckland (Nieuw-Zeeland), de Finse hoofdstad Helsinki en de Duitse havenstad Hamburg. Of Nederlandse steden hoog scoren, is nog onbekend. Op zijn website publiceert het tijdschrift alleen de top 10 van beste en slechtste steden. Mercer, dat ook een jaarlijkse ranglijst bijhoudt, plaatste Amsterdam dit jaar op plek 11. De minst leefbare steden zijn volgens The Economist de Syrische hoofdstad Damascus, gevolgd door de Libische hoofdstad Tripoli, Lagos in Nigeria en Dhaka in Bangladesh. (MvL)

Reageer op dit artikel