nieuws

Vakgebied CRE-professional volop in beweging

Geen categorie

Het vakgebied van corporate vastgoedprofessionals verandert de komende jaren ingrijpend. Dat stelt CoereNet Global in een rapport over de toekomst van corporate real estate (CRE).

Volgens CoreNet Global, een wereldwijd netwerk van corporate vastgoedprofessionals, zal het vakgebied sterk beïnvloed worden door een combinatie van factoren dat thans samenvalt zoals technologische innovatie, gewijzigde consumptiepatronen en hoe mensen willen wonen en werken. Het rapport The Bigger Picture: The Futue of Corporate Real Estate is gebaseerd op interviews met 30 topdeskundigen over thema’s als duurzaamheid, globalisering,het internet of things en cyberbeveiliging.

Volgens de rapporteurs worden de komende tien tot twintig jaar wereldwijd 40 tot 60 procent van de banen die samenhangen met transacties door automatisering overbodig. Dat heeft grote consequenties voor de werkwijze van CRE-afdelingen. Werknemers zijn bovendieni in toenemende mate mobiel, maar tegelijkertijd altijd verbonden via netwerken. Dit vergt grote aanpassingen van het vastgoedbeleid van corporates, de inrichting van werkplekken, computerbeveiliging  en de wijze waarop vastgoed wordt beheerd.

Het EMEA-jaarcongres van  CoreNet Global – van 14 tot en met 16 september in het Amsterdamse Hotel Okura – staat ook in het teken van ‘The Bigger Picture’. Centraal tijdens de seminars, lezingen en netwerkbijeenkomsten staat de vraag hoe vastgoedmanagers van ondernemingen adequaat kunnen inspelen op een snel veranderende wereld en groeiende concurrentiedruk.

De organisatie van het driedaagse evenement  verwacht meer dan 500 bezoekers. Het congres wordt geopend door Mujtaba Rahman van de Eurasia Group, die zijn visie zal geven op de actuele politieke en economische ontwikkelingen in de regio Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA).

 

 

Reageer op dit artikel