nieuws

Prijsdaling luxe appartementen New York

Geen categorie

De prijzen van appartementen in het topsegment in New York City zijn 5 tot 7 procent gedaald sinds de piek in 2015, aldus de Financial Times.

Ontwikkelaars weten de oorzaken: er komt veel minder kapitaal het land in vanuit China, Rusland en Brazilië, het recente aflopen van een belastingaftrekprogramma in de stad, en verzoeken van overheden aan banken om zich in te houden. Gevolg is dat banken terughoudend zijn bij de financiering van nieuwbouw. 

Het hoofdprobleem is dat het aanbod te groot is. De afgelopen paar jaar hebben ontwikkelaars met goedkoop geld nieuwe projecten gefinancierd. In de week van 22 augustus 2016 stonden in Manhattan 5.250 appartementen te koop. Dat is het hoogste aantal sinds 2007. Analisten voorzien een verdubbeling voor volgend jaar. In de prijscategorie 1 tot 3 miljoen dollar staat een appartement gemiddeld 50 dagen te koop; twee keer zo lang als in 2015. In de categorie van 10 miljoen dollar en meer staan 531 appartementen te koop. Al zes maanden in de verkoop is een appartement aan West 42nd Street voor een bedrag van 85 miljoen dollar. De koper krijgt er twee Rolls-Royce Phantoms bij en een jacht van 1 miljoen dollar inclusief liggeld voor vijf jaar. 

Reageer op dit artikel