nieuws

OVG ontwikkelt nieuw kantoor Berlijn

Geen categorie

OVG Real Estate heeft in een joint-venture met Freo een perceel van 3.700 m2 naast de Mercedes-Benz Arena in Berlijn gekocht. Op de locatie realiseert OVG een 140 meter hoog kantoor.

OVG ontwikkelt nieuw kantoor Berlijn
Berlijn

OVG kan nog niet aangeven wat de oppervlakte van het gebouw wordt. Het ontwerp moet nog worden gemaakt. Het perceel bevindt zich op het kruispunt van de Helen-Ernst-Straße en de Tamara-Danz-Straße. Het perceel werd rechtstreeks van eigenaar Anschutz Entertainment Group aangekocht. Bij deze joint-venture neemt OVG de leiding in de ontwikkeling en bouw van de East Side Tower. De 140 meter hoge toren is bestemd voor kantoorgebruik. Technologie en duurzame innovaties zijn onderdeel van het gebouwontwerp. Deze zijn reeds in The Edge in Amsterdam toegepast.

Martin Rodeck, algemeen directeur van OVG Real Estate Deutschland: ‘Met de aankoop van dit perceel heeft onze groei in Duitsland weer een nieuwe mijlpaal bereikt. Het gebouw zal in technologisch opzicht zijn tijd vooruit zijn en de focus zal liggen op nieuwe kantoorconcepten.’ Karsten Hinrichs, algemeen directeur van Freo, is ‘verheugd samen met OVG Real Estate direct naast de East Side Mall een unieke landmark op een van de meest dynamische plekken van Berlijn te kunnen realiseren’.

OVG heeft met de HumboldtHafenEins in Berlijn al ‘een van de groenste kantoorgebouwen van Berlijn’ (volgens de DGNB-norm Platina) gerealiseerd. En op dit moment wordt aan de rivier de Spree in Berlin-Friedrichshain het project M_Eins uitgevoerd. Even ten westen van het centraal station in Berlijn gaat OVG met Grand Central Berlin nog een kantoorgebouw ontwikkelen.

Freo heeft in het verleden een groot aantal projecten in Berlijn ontwikkeld, waaronder gebouwen die bepalend zijn voor het stadsgezicht, zoals de Kurfürstendamm 195. Op het perceel dat ten westen aan de East Side Tower grenst, bouwt Freo het winkelcentrum East Side Mall. Dit moet in 2018 gereed zijn. Bij de transactie werd OVG Real Estate geadviseerd door Greenberg Taurig, terwijl Freo door werd geadviseerd Freshfields en CBRE.

Reageer op dit artikel