nieuws

Nühn beoogd voorzitter RvC Wereldhave

Geen categorie

De raad van commissarissen van Wereldhave draagt Adriaan Nühn voor als toekomstig commissaris. Hij wordt de beoogd voorzitter van de raad.

Daarmee zal hij Joop van Oosten opvolgen, die in april 2017 terugtreedt wanneer hij zijn benoemingstermijn heeft volbracht. De benoeming van Nühn komt op de agenda van de algemene vergadering van aandeelhouders van april 2017. Tot die tijd zal hij de vergaderingen van de raad van commissarissen bijwonen als toehoorder.

Nühn (1953) heeft ruime internationale ervaring als bestuurder en toezichthouder. Hij werkte vanaf 1990 in diverse functies bij Sara Lee, waar hij van 2003 tot 2008 lid was van de Raad van Bestuur van Sara Lee Corporation en CEO was van Sara Lee International/DE. Daarvoor werkte hij bij Procter&Gamble. Momenteel is hij onder meer voorzitter van de raad van commissarissen bij Sligro (tot medio 2017 ) en commissaris bij Cloetta AB Sweden.

Reageer op dit artikel