nieuws

MSCI ziet licht herstel Europees vastgoed

Geen categorie

IPD Pan-Europe Quarterly Property Fund Index noteerde een totaal nettorendement in het tweede kwartaal van 0,9 procent ten opzichte van een kwartaal eerder, schrijft MSCI.

Dat is een verdubbeling ten opzichte van de 0,4 procent in het eerste kwartaal, het laagste rendement van de afgelopen drie jaar. De verbetering is een signaal dat de investeringsmarkt is aangetrokken en de prijzen de weg naar boven vinden, aldus MSCI. In het eerste kwartaal daalden de vastgoedprijzen (indirect rendement) op objectniveau 0,8 procent, de eerste daling in twee jaar.

In het tweede kwartaal nam de daling af naar -0,2 procent. Op fondsniveau ging respectievelijk om een daling van 0,04 procent en alweer een stijging van 0,2 procent. Tussen juni 2015 en juni 2016 bedroeg het totale jaarrendement 6,3 procent. Een kwartaal eerder lag het jaarrendement nog op 10,4 procent. De IPD Pan-Europe Property Funds Index volgt veertien fondsen met een totale waarde van 17 miljard euro. (MvL)

Reageer op dit artikel