nieuws

MS Mode in zwaar weer

Geen categorie

De zoveelste Nederlandse retailketen is in zwaar weer terecht gekomen. De directie van MS Mode heeft vrijdag uitstel van betaling aangevraagd, schrijft RetailNews.

MS Mode in zwaar weer

MS Mode telt bijna vierhonderd winkels, verspreid over Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en Spanje. In totaal zijn er zo’n 2.300 mensen werkzaam. In ons land telt de keten 130 winkels en 660 banen. De buitenlandse winkels blijven vooralsnog buiten schot.

De winkels en webshop van MS Mode blijven open. De directie laat weten de mogelijkheden te onderzoeken om de keten weer gezond te maken en de operatie voort te zetten. Een optie is het (deels) verkopen van MS Mode. Daarvoor worden met diverse partijen gesprekken gevoerd.

Alleen al in de eerste jaarhelft gingen tien Nederlandse retailketens ter ziele. Dat de Nederlandse retailmarkt in vergelijking tot  omringende landen ondanks het economisch herstel maar matig presteert, bleek ook uit de halfcijfers van onder andere Unibail-Rodamco, Klépierre en Vastned. Senior consultant Joep van Vliet van CBRE verklaart dat desgevraagd door een combinatie van factoren. Zo heeft een relatief groot aantal Nederlandse retailers zich naar zijn visie onvoldoende aangepast aan de veranderende marktomstandigheden en de uitdagingen van internet. Verder zouden veel uitbreidingen in het verleden in de verkeerde winkelgebieden zijn gedaan. Bovendien behoort ons land tot de Europese koplopers in webwinkelen.

Reageer op dit artikel