nieuws

MS Mode had meteen 7 miljoen nodig

Geen categorie

MS Mode had op korte termijn zeven miljoen euro nodig. Omdat niemand dat geld beschikbaar wilde stellen, moest de modeketen vrijdag uitstel van betaling aanvragen, meldt NRC.

De modeketen had de zeven miljoen op korte termijn nodig om zijn leveranciers te kunnen betalen. Rabobank, dat al dertig miljoen in het concern had zitten, wilde dat niet beschikbaar stellen. Ook de aandeelhouders durfden het risico niet aan. In juli is als laatste redmiddel geprobeerd een koper te vinden, maar zonder succes.

De directie schrijft de tegenvallende resultaten toe aan een negatief sentiment in de modebranche en de warme winter. De curatoren zouden gesprekken voeren met ‘een mengelmoes’ van geïnteresseerde partijen voor een overname. 

Reageer op dit artikel