nieuws

M&G verwerft Europees topvastgoed

Geen categorie

M&G Real Estate heeft voor 190 miljoen euro onroerend goed gekocht op A-locaties in Parijs, Barcelona en Kopenhagen, aldus de Britse vermogensbeheerder in een persbericht.

M&G verwerft Europees topvastgoed

M&G Real Estate richt zich op de aankoop van panden op A-locaties met een sterke huurgroei. Onderstaande acquisities werden gedaan in het kader van de Europese vastgoedstrategie, die door David Jackson en Simon Ellis wordt gemanaged. Het gaat om kantoor 3 Avenue Hoche in Parijs van 4.646 m2 dat werd aangekocht voor 48 miljoen euro. Het pand is langdurig volledig verhuurd aan uitgeverij Condé Nast.

In Barcelona kocht de Britse vermogensbeheerder NAO Building van 8.331 m2 voor 30 miljoen euro. Het kantoor in het innovatiedistrict van Barcelona is volledig verhuurd aan het arbeidsbureau en de Novo Loterij. Het kantoorpand aan Kalvebod Brygge 47 in Kopenhagen heeft 82 miljoen euro gekost. Het gebouw met een oppervlakte van 13.434 m2 met uitzicht op de haven is volledig verhuurd aan de financiële dienstverlener Nykredit.

Ook in Kopenhagen kocht M&G een winkelpand aan Vimmelskaftet 30 van 1.831 m2 voor 29 miljoen euro. Hierin is de nieuwe flagshipstore van Zara gevestigd. Het naastgelegen gebouw werd eerder door M&G gekocht voor 33 miljoen. Simon Ellis van M&G zegt: ‘Deze deals passen in onze strategie om panden te bezitten op de belangrijkste locaties in Europa. De vraag van beleggers naar kantoren en winkels op deze locaties blijft sterk, zeker gezien de huurgroeipotentie – de motor achter het langetermijnrendement.’

Stefan Cornelissen, hoofd van M&G in de Benelux en de Nordics, vult aan: ‘Ook Nederlandse beleggers jagen op rendement. In tegenstelling tot de meeste obligaties levert vastgoed al jaren een stabiele en toenemende inkomstenstroom op. De cyclus ontwikkelt zich nog steeds positief.’ Volgens Cornelissen is het voor beleggers zinvol om tot 40 procent vastgoed – op goede locaties met langlopende huurcontracten en stabiele huurders – in portefeuille te hebben. (MvL)

Reageer op dit artikel