nieuws

Londense kantoorgebruiker stuk goedkoper uit

Geen categorie

Internationale kantoorgebruikers in Londen varen wel bij het Brexit-besluit en de verzwakking van het pond. Zij zijn 11 procent goedkoper uit sinds eind vorig jaar. New York vormt thans de duurste stad ter wereld om te werken en te wonen, becijfert internationaal vastgoedadviseur Savills.

Londense kantoorgebruiker stuk goedkoper uit

Na 2,5 jaar de Savills Live Work Index te hebben aangevoerd duikelde Londen in de eerste jaarhelft naar de derde plaats. Met een kostenplaatje van 114.009 dollar per werknemer staat  New York (+2 procent) nu op de eerste plaats, gevolgd door Hong Kong, waar de kosten voor kantoren en huisvesting met 1 procent stegen tot 100.984 dollar.

De ranglijst  van 20 duurste locaties bevat opvallend weinig Euriopese steden. Buiten de Britse hoofdstad betreft het Parijs (plek 5 met 82.880 dollar) , Moskou (plek 15 met 43.966 dollar) en Berlijn (plek 17 met 29.933 dollar). Als hekkensluiter op plaats 20 staat Rio de Janeiro met 19.188 dollar.

Reageer op dit artikel