nieuws

Lamy en Kurzweil keynote speakers EPRA-congres

Geen categorie

Oud- WTO-topman Pascal Lamy en futuroloog Ray Kurzweil (Google) zijn de keynote speakers van het EPRA-jaarcongres, op 6, 7 en 8 september in Parijs. Het driedaagse evenement staat in het teken van de toekomst van de beursgenoteerde vastgoedsector, technologische ontwikkelingen en hun impact op de strategie.

Door de goede programmering geldt het jaarcongres van de Europese brancheorganisatie voor beursgenoteerd vastgoed traditioneel als een van de hoogtepunten van het vastgoedjaar. Ook dit maal pakt EPRA flink uit met zwaargewichten als oud-eurocommissaris Pascal Lamy en futuroloog Ray Kurzweil. Zij zullen vanuit hun unieke kennis en ervaring invulling geven aan het congresthema ‘Real estate – preparing for change’.

Kurzweil, sinds 2012 directeur engineering bij Google, geldt als pionier op het gebied van optische tekenherkenning en spraakherkenning. De Amerikaan schreef verschillende boeken over gezondheid en kunstmatige intelligentie. Hij biedt de circa 350 congresgangers een inkijkje in wat er zoal in de keukens van de techbedrijven staat te borrelen, en wat dat zoal voor de vastgoedsector gaat betekenen.

Lamy was Europees commissaris voor Handel tussen 1999 en 2004 en de directeur-generaal van de Wereldhandelsorganisatie tussen 2005 en 2013. Hij zal in Parijs ongetwijfeld ook zijn visie geven op de Brexit en de gevolgen voor vastgoed.

Kurzweil en Lamy betreden het spreekgestoelte in het Parijse Westin Hotel op woensdag 7 september, direct na de opening van het plenaire congresprogramma door EPRA-ceo Philip Charls. Daarna vormen hun bespiegelingen voer voor forumdiscussies over trends in winkelvastgoed (deelnemers niemand minder dan Christophe Cuvilier, ceo Unibail-Rodamco; Jeremy Lewis, ceo Eurocommercial en Jaap Blokhuis, ceo Multi) en kantoren.

Tijdens het middagprogramma zullen die woensdag de bevindingen openbaar worden gemaakt van diverse onderzoeken van EPRA. Sebastien Lieblich (MSCI) en Alex Moss (Consilia) schetsen de (vooral positieve) gevolgen van het feit dat vastgoed recentelijk als elfde onafhankelijk sector is toegevoegd aan het uit 1999 daterende zogenoemde Global Industry Classification Standard (GICS) van MSCI en Standard & Poor’s.

Het congresprogramma wordt, zoals altijd, afgesloten met het Global Investor Panel. Dit keer zijn het Steve Buller (Fidility), Francois Trausch (Allianz), James Wilkingson (Blackrock) en Wen Sheong Linus Lim (Philips Capital Management) die hun licht laten schijnen op de trends en uitdagingen van de wereldwijde vastgoedsector.

Tijdens de eerste dag, dinsdag 6 september, kunnen de congresgangers deelnemen aan drie verschillende tours langs aansprekende vastgoedprojecten in Parijs, onder leiding van UBS, HSBC en BNP Paribas. Zeer interessant belooft onder andere het uitstapje te worden naar het centrum van Parijs, waarin een bezoek is opgenomen aan het spraakmakende Forum des Halles van Unibail-Rodamco.

Tot slot presenteren op donderdag 8 september 21 kleine en middelgrote vastgoedfondsen uit heel Europa zich aan een select gezelschap beleggers. Voor de sessie gewijd aan de Benelux onder leiding van Herman Van der Loos, tevens lid van het Vastgoedmarkt-analistenpanel, staan overigens geen Nederlandse fondsen op de rol. Wel geven dan Befimmo, Aedifica en Retail estates acte de presence. (EW)

Reageer op dit artikel