nieuws

Hema opent nog vijf outletwinkels

Geen categorie

Hema heeft de afgelopen 1,5 jaar dertien outletwinkels onder de naam Hemarkt geopend. Volgend jaar komen daar nog eens vier tot vijf bij.

Dat heeft de winkelketen tegen RTLZ.nl gezegd. In deze winkels worden uitsluitend eigen merkproducten verkocht tegen kortingen van 30 tot 70 procent. Het gaat om overtollige voorraden die zijn opgeslagen in distributiecentra van de keten. Met de winkels slaat Hema twee vliegen in een klap: extra omzet en lagere huurkosten.

‘Zowel in de distributiecentra als in de winkels liggen heel veel voorraden. We hadden vijf magazijnen gehuurd, maar die zijn inmiddels gesloten. Daarnaast halen we in sommige winkels hele verdiepingen leeg, die eerst dienst deden als opslagruimte, aldus supply manager Edith van Gemmert tegen RTLZ. (MvL) 

Reageer op dit artikel