nieuws

Grüter nieuwe directeur Sweco Nederland

Geen categorie

Eugene Grüter is benoemd tot directeur van Sweco Nederland als opvolger van Ton de Jong. Grüter zal zijn rol als directeur per 1 september aannemen.

Sweco is het voormalige Grontmij dat door het gelijknamige Zweedse bedrijf in 2015 werd overgenomen. Sweco is het grootste ingenieurs- en adviesbureau van Nederland. ‘Met Eugene Grüter krijgt Sweco Nederland een ervaren leider die in staat is duurzame relaties met klanten en werknemers op te bouwen. Hij heeft een solide trackrecord in het bereiken van resultaten en transformeren van organisaties’, zegt Tomas Carlsson, president en ceo van Sweco.

Grüter was lid van raad van bestuur van Royal HaskoningDHV en de Koninklijke BAM Groep. Hij heeft ruime ervaring in organisatie- en management ontwikkeling. ‘Er zijn veel kansen in de Nederlandse markt. Met de 100-jarige historie en aanwezigheid door het land, de sterke klantrelaties en zeer ervaren werknemer is Sweco in de unieke positie om Nederlandse steden en gemeenschappen van de toekomst te plannen en ontwikkelen’, aldus Grüter. Hij zal toetreden tot Sweco’s executive team. Met Ton de Jong is Sweco overeengekomen dat hij het bedrijf zal verlaten.

Reageer op dit artikel