nieuws

Grootste waardedaling Brits vastgoed sinds 2009

Geen categorie

De Britse vastgoedmarkt heeft in juli een negatief totaalrendement behaald van 2,4 procent ten opzichte van juli 2015, meldt MSCI. Met de grootste daling sinds maart 2009, die volgt op een eerdere min in juni, is de markt formeel in recessie.

Grootste waardedaling Brits vastgoed sinds 2009

Dat bericht MSCI op basis van de IPD UK Monthly Property Index. Het totaalrendement dook in juli diep in het rood door een waardedaling van 2,8 procent van het in de IPD opgenomen Britse commerciële vastgoed. In het centrum van Londen daalden de vastgoedprijzen zelfs met 3,6 procent. Het gaat om de grootste prijsval sinds maart 2009, toen commercieel onroerend goed 3,1 procent onderuit ging. In juni daalden de Britse vastgoedwaarden gemiddeld al met 0,3 procent ten opzichte van juni 2015.

Met twee opeenvolgende maanden in de min is de Britse vastgoedmarkt formeel in recessie, verklaart Colm Lauder, vice-president MSCI. ‘Na het Brexit-referendum heeft het zwakke investeringsklimaat de prijzen geraakt. De Britse en met name de Londense markt noteerde dit voorjaar recordlage aanvangsrendementen en ongeveer de hoogste huurprijzen in heel Europa. De recordhoge prijzen lieten weinig ruimte voor een buffer tegen economische of politieke shocks zoals de Brexit. Waarden kunnen potentieel verder dalen, omdat ook het sentiment op de gebruikersmarkt verzwakt.’ (MvL)

 

Reageer op dit artikel