nieuws

Grootste Duitse huurstijging in tijden

Geen categorie

De huurstijging in de grote Duitse steden is in lange tijd niet zo groot geweest. Gemiddeld gingen de woninghuren in Berlijn, Düsseldorf, Frankfurt, Hamburg, Keuken, Leipzig, München en Stuttgart in het eerste halfjaar met 6 procent omhoog.

Grootste Duitse huurstijging in tijden

Volgens JLL is dat de grootste stijging sinds 2004, schrijft Thomas Daily. Huurders in Düsseldorf (+8 procent) en Leipzig (+7 procent) zagen hun rekening het meest oplopen.

Ook de aankoopprijzen zitten flink in de lift. De grootste sprong maakt Leipzig (+20 procent), gevolgd door Stuttgart (+17 procent). Dubbelcijferige prijsstijgingen rapporteert JLL ook in München en Keulen. In tegenstelling tot de huurmarkt zijn in de beleggingsmarkt de prijsstijgingen van bestaande appartementen hoger dan van nieuwbouw.

Reageer op dit artikel