nieuws

Fransen lijven Roompot in

Geen categorie

De vakantieparken en campings van het Zeeuwse recreatiebedrijf Roompot Vakanties komen in Franse handen. Gilde Buy Out partners, BNP Paribas Fortis en oprichter Henk van Koeveringe hebben hun belang verkocht aan de Franse participatiemaatschappij PAI Partners.

Fransen lijven Roompot in

Dat melden verschillende media. Hoeveel PAI Partners betaalt, is niet bekend gemaakt. Marktvorsers schatten de overnamesom volgens De Telegraaf tussen de 500 miljoenen 600 miljoen euro. De deal wordt eind september afgerond. De ondernemingsraad en vakbonden moeten nog akkoord gaan.

Met de overname hoopt Roompot, nu al het grootste Nederlandse bedrijf in zijn sector, de komende jaren verder te groeien, de eigen vakantieparken verder op te knappen en campings om te vormen tot parken met vakantiehuisjes. Volgens PAI is investeren in vakantieparken erg aantrekkelijk omdat Europeanen steeds vaker korter met vakantie gaan waardoor er een grote behoefte is aan dichterbij gelegen bestemmingen.

Roompot draaide vorig jaar een omzet van 281 miljoen euro. Het bedrijf voorziet dit jaar een winst van 50 miljoen euro. Het heeft 40 eigen vakantieparken en bemiddelt in 150 parken in elf Europese landen. Roompot heeft 10.600 bungalows en huisjes, waarvan een deel, zo’n 2000 stuks, via CV’s in handen zijn van particuliere beleggers. Bij Roompot werken 1059 vaste krachten.

Gaëlle d’Engremont, partner bij PAI, spreekt in het regionale Zeeuwse dagblad PZC van een ‘unieke aanwinst’. Het Parijse bedrijf is een van de oudste investeringsmaatschappijen ter wereld en heeft wereldwijd 8,3 miljard euro aan participaties in beheer.

Reageer op dit artikel