nieuws

Duitse woningproductie komt op stoom

Geen categorie

Waar in Nederland het aantal afgegeven woningbouwvergunningen hard daalt, blijft dat in Duitsland hard stijgen. Het eerste half jaar groeit het aantal afgegeven bouwvergunningen met ruim 30 procent.

Dat bericht het Duitse vastgoedmedium Thomas Daily op basis van statistische gegevens. De eerste jaarhelft hebben overheden vergunningen afgegeven voor 182.800 appartementen, 30,4 procent meer dan in de eerste zes maanden van 2015. Dat is bijna net zoveel als in de eerste jaarhelft van 2000 toen 185.000 vergunningen werden verleend.

Sinds 2009 beleeft de Duitse woningmarkt een hausse, met woning- en huurprijzen die sindsdien gemiddeld met minstens de helft zijn gestegen. De woningproductie loopt echter achter bij de vraag, zeker sinds de instroom van ruim 1 miljoen vluchtelingen in 2015 en naar verwachting nog eens 500.000 dit jaar. De komende jaren heeft Duitsland daardoor minimaal 400.000 nieuwe woningen per jaar nodig. (MvL)

Reageer op dit artikel