nieuws

Duitse winkelverkopen in min op jaarbasis

Geen categorie

De situatie op de Duitse winkel- en consumentenmarkt blijft ongewis. De winkelverkopen in Duitsland zijn in juli met 1,7 procent gestegen ten opzichte van een maand eerder, maar op jaarbasis was er sprake van een flinke min.

Dat blijkt uit cijfers van het Duitse federale statistiekbureau, schrijft persbureau AFN. Het cijfer is aanzienlijk beter dan economen hadden verwacht. Zij rekenden gemiddeld op een toename van de detailhandelsomzet met 0,5 procent. In juni daalden de winkelverkopen in de grootste economie van Europa nog met 0,6 procent.

Dat cijfer werd flink neerwaarts herzien van een eerder gemelde daling van 0,1 procent. Op jaarbasis is er echter wel sprake van een tegenvaller. Ten opzichte van een jaar eerder daalden de verkopen van Duitse winkeliers met 1,5 procent. Hier werd in doorsnee een stijging verwacht met 0,3 procent.

Reageer op dit artikel