nieuws

CBRE GIP stapt in studentenwoningen Scandinavië

Geen categorie

CBRE Global Investment Partners (CBRE GIP) heeft een studentencomplex met 463 units in het centrum van Kopenhagen gekocht. In Kopenhagen bestaat een tekort aan studentenwoningen, aldus CBRE GIP.

Dat laat de vermogensbeheerder weten zonder vermelding van financiële details. Het betreft het van Norden gekochte Sølvgade Complex Student Accommodation in de Deense hoofdstad. Het complex is een herontwikkeld militair gebouw uit 1771, dat in 1926 al eens was omgebouwd naar kantoorgebouw. De herontwikkeling is net gereed voor het nieuwe academische jaar. De vermogensbeheerder heeft Triton Development North gevonden als operationeel partner en vastgoedmanager van het gebouw.

De helft van het studentencomplex is gehuurd door The University of Copenhagen Housing Foundation. De andere helft verhuurt Triton direct aan individuele studenten. Alexander van Riel, head of Continental Europe van CBRE Global Investment Partners, zegt met deze aankoop ‘een echt prime asset en onze eerste studentenaccommodatie in Scandinavië’ te hebben bemachtigd. CBRE Global Investment Partners werd bij deze aankoop geadviseerd door Savills, Plesner, PwC en Houthoff Buruma. (MvL)

 

Reageer op dit artikel