nieuws

Bundesbank overweegt hoogbouw Frankfurt

Geen categorie

De Duitse centrale bank overweegt de bouw van een nieuw hoofdkantoor van 50.000 m2 in Frankfurt am Mainz.

Bundesbank overweegt hoogbouw Frankfurt

Dat blijkt uit berichtgeving van Handelsblatt, schrijft Thomas Daily in zijn nieuwsbrief. De Bundesbank wil al zijn Frankfurter medewerkers onderbrengen in een kantoor. De centrale bank heeft zijn hoofdkantoor in een verouderd kantoor aan de Wilhelm-Epstein strasse in het noordwesten van de stad. In wolkenkrabbers Skyper en Trianon in het centrum van Frankfurt huurt de bank zo’n 35.000 m2 voor nog eens 1.600 werknemers.

Tegen Handelsblatt heeft de Bundesbank bevestigd nieuwbouw te overwegen naast zijn bestaande kantoor. Hierin zouden dan die 1.600 werknemers terecht komen. De krant schat dat het nieuwe kantoor een oppervlakte van zo’n 50.000 m2 krijgt. De centrale bank wil geen details noemen, omdat de plannen nog in een vroeg stadium verkeren. Frankfurt, het financiële centrum van Europa, staat extra in de belangstelling sinds de Britten besloten om uit de EU te treden. Naar verwachting zal een fors aantal financiële dienstverleners kantoren overhevelen van Londen naar Frankfurt. (MvL)

Reageer op dit artikel