nieuws

Bendorff sluit driekwart winkels

Geen categorie

Modeformule Bendorff sluit zijn vestigingen in Amsterdam en Haarlem. De winkels zijn niet meer rendabel. Alleen de winkel in Den Haag blijft open.

Bendorff sluit driekwart winkels

Dat schrijft Het Parool. In Amsterdam betreft het winkels in de Utrechtsestraat 99, Haarlemmerstraat 104 en in Haarlem aan Anegang 24. Bendorff had eerder nog twee andere Amsterdamse winkels in de Wolvenstraat (9straatjes) en Kalverstraat. De modeformule beschikt nog over een winkel aan Prinsestraat 11 in Den Haag. Deze winkel blijft open, aldus eigenaar Four to six Retail. Bendorff is niet failliet, benadrukt de exploitant. Probleem was dat de winkels niet meer rendabel zijn. Een kleine formule als Bendorff heeft niet de inkoopkracht van grote ketens als H&M en Inditex (Zara).

Ook is het te kostbaar om de omloopsnelheid van de modecollectie te verhogen, zoals de internationale ketens gewend zijn. ‘Eigenlijk waren we te groot om flexibel te zijn, maar te klein om kapitaalkrachtig genoeg te zijn’, aldus Frans Torque van Four to six Retail tegen Het Parool. Een aantal medewerkers van Bendorff heeft ondertussen een nieuwe winkel geopend in Amsterdam: Miles in de Van Woustraat. (MvL)

Reageer op dit artikel