nieuws

‘Begin september’ uitsluitsel over voortbestaan MS Mode

Geen categorie

Uiterlijk begin september moet duidelijk zijn of de Nederlandse tak van MS Mode doorstart of definitief de deuren van zijn winkels sluit. De eerder gesloten winkels en de webshop zijn op 15 augustus weer geopend.

‘Begin september’ uitsluitsel over voortbestaan MS Mode

Dat heeft curator Cees de Jong laten weten aan persbureau ANP. De heropening werd mogelijk dankzij een akkoord tussen de curator en Rabobank, met een financiering van 30 miljoen euro de belangrijkste geldschieter van de modeketen. Heropening is in beider belang, aldus De Jong. Hij stelde bovendien dat er meerdere gegadigden zijn voor de overname van de Nederlandse tak van de keten of delen ervan. Eerder schermde de curator met tien tot twaalf potentiële overnamekandidaten. Nu laat hij zich niet uit over het precieze aantal partijen, hoewel het er volgens hem ‘meer dan drie’ zijn.

De modeketen heeft een winkelbestand van meer dan 400 winkels in West-Europa, waarvan zo’n 130 in Nederland. MS Mode is met een jaaromzet van 238 miljoen euro de belangrijkste modeformule van het retailimperium Roland Kahn. Kahn, die het toenmalige M&S Mode in 2010 van retailconcern Maxeda kocht, werd vorige week genoemd als een van de mogelijke kopers. Bij MS Mode werken 2.300 mensen, waarvan 935 in Nederland. De salarisbetalingen zijn na het vorige week uitgesproken faillissement overgenomen door het UWV. De directe oorzaak van het faillissement was een acuut liquiditeitstekort van 7 miljoen euro, berichtte NRC Handelsblad eerder. (MvL)

 

Reageer op dit artikel