nieuws

‘Zuidelijke IJ-oever beste kantorenlocatie van Nederland’

Geen categorie

De Amsterdamse Zuidelijke IJ-oever is de beste locatie van Nederland om in kantorenvastgoed te beleggen. Dat stelt Spring Real Estate in haar eerste Dutch Office Locations Ranking. De Zuidas is te vinden op de derde plaats. Het Bio Science Park in Leiden streeft de Zuidas net voorbij.

De regio Amsterdam is oververtegenwoordigd in de top 10. Het Amsterdamse Centrum staat op de vijfde plaats, Schiphol-Centrum op de zesde plaats en het RAI-gebied op de achtste plaats. Het Centraal Stationsgebied van Utrecht is terug te vinden op de vierde plaats. Het Haagse Beatrixkwartier en Benoordenhout sluiten de top 10 af. De enige kantorenlocatie in de top 10 die zich buiten de Randstad bevindt is de High Tech Campus in Eindhoven.

Het is opvallend volgens de onderzoekers dat steeds meer goede gebieden de frictieleegstandsgrens naderen. Acht locaties in Nederland hebben een absolute ‘core’ (A) status. In de zogenaamde core gebieden stijgt de prijs van kantorenvastgoed snel en worden nu rendementen behaald die vergelijkbaar zijn met de periode voor de financiële crisis. Deze ontwikkelingen zorgen voor een steeds sterkere scheiding tussen primaire en secundaire locaties. 

Spring Real Estate is een landelijk opererende onafhankelijke vastgoedadviesorganisatie.

Reageer op dit artikel