nieuws

Zeven Britse vastgoedfondsen dicht voor handel

Geen categorie

Nog vier Britse vastgoedfondsen zijn op slot gegaan. Daarmee is in zeven fondsen met een gezamenlijk belegd vermogen van ongeveer 18 miljard pond de handel opgeschort.

Dat bericht financieel persbureau Bloomberg. Het gaat om vastgoedfondsen van Columbia Threadneedle Investments van 1,4 miljard pond, Henderson Global Investors van 3,9 miljard pond, vier fondsen van Canada Life met een totaal belegd vermogen van 440 miljoen. Aberdeen Fund Managers waardeerde zijn vastgoedfonds met 17 procent af om het fonds vervolgens te sluiten. In een persbericht schrijft Aberdeen overigens dat het fonds op 11 juli weer open gaat op een nog nader te bepalen ‘waarderingspunt’. Legal & General Group boekte 10 procent af op zijn fonds van 2,3 miljard pond, bovenop een eerdere afwaardering van 4 procent.

Pimco-oprichter Bill Gross, nu aan het hoofd van Janus Capital Group, maakte tegen Bloomberg de vergelijking met de opkomende paniek aan het begin van de kredietcrisis in 2007. ‘Dit doet denken aan de situatie van de subprime-fondsen van Bear Stearns vóór het Lehman-debacle.’ De fondsen gingen medio 2007 failliet, Lehman Brothers ging in september 2008 over de kop. Tussen 2007 en 2009 verloor Brits commercieel vastgoed ruim 40 procent van zijn waarde. (MvL)

Reageer op dit artikel