nieuws

Topappartementen in Manhattan dalen in prijs

Geen categorie

De prijzen van appartementen in het topsegment in New York City zijn aan het dalen, meldt de New York Times.

Topappartementen in Manhattan dalen in prijs

De relatie tussen waarde en prijzen leek zoek in New York City. De prijzen werden opgedreven door superrijke beleggers die dachten dat investeren in appartementen minder volatiel is dan andere investeringen. Na een bouwexplosie van vier jaar wordt de markt overspoeld met appartementen van meer dan 10 miljoen dollar. En dat op een tijdstip dat mondiale onrust op financiële markten beleggers terughoudend maakt en de federale overheid belangstelling toont voor contante transacties op de woningmarkt. Intussen legt de Chinese overheid beperkingen op aan kapitaaluitvoer, is er ongerustheid over de Brexit, daalden de olieprijzen en stegen in sommige landen de belastingen. 

Aan 111 West 57th Street was een wolkenkrabber gepland met appartementen tot 57 miljoen dollar. De ontwikkelaars hebben het plan uitgesteld tot 2017. 

Aan Park Avenue staat een wolkenkrabber die het hoogste woongebouw van het Westelijk halfrond is. Hoogte: 487 meter. Prijs van een appartement van 371 m2 op de 36ste verdieping: 17.500.000 dollar. Te vermeerderen met een vastgoedbelasting van 7.714 dollar per maand. Hoe hoger, hoe duurder. Op de 91ste verdieping staat een appartement van 371 m2 te koop voor de prijs van 39.750.000 dollar. Op dezelfde verdieping staat nog een appartement te koop voor 500.000 dollar meer. Deze twee appartementen vormden tot voor kort één appartement (dat de hele verdieping besloeg) met een prijs van 78 tot 85 miljoen dollar. 

New York staat niet alleen met prijsdalingen. Ook in Londen, Parijs, Moskou, Dubai en Singapore zijn de prijzen van topappartementen sinds medio 2014 gedaald. In New York is de markt voor appartementen tot 3 miljoen dollar nog wel goed.

Reageer op dit artikel