nieuws

Savills: ‘Proptech neemt kantoor over’

Geen categorie

Technologie in gebouwen, ofwel Proptech, gaat in steeds grotere mate de beleving van gebruikers bepalen, stelt associate director Occupier Services Els van Bronckhorst van Savills.

Zij verwijst naar nieuwe technologie als het toewijzen van parkeer- en werkplekken aan gebruikers, virtual reality, apps waarmee de werkplek kan worden aangepast aan de eigen voorkeuren. ‘Gebruikers zijn verwend geraakt door het hoge serviceniveau in andere sectoren en verwachten – terecht – hetzelfde van hun vastgoedadviseur’, stelt Van Bronckhorst.

Een voorbeeld is de site zuidasoffices.amsterdam die een overzicht biedt van alle faciliteiten die de kantoren aan de Amsterdamse Zuidas bieden, zoals hotels, kleermakers, lunchadressen, treintijden en natuurlijk beschikbaar aanbod per kantoorgebouw.

‘We moeten transformeren om te overleven. Luisteren naar de behoeften van kantoorgebruikers is essentieel. Proptech biedt een kans om vooral de tevredenheid en gezondheid van medewerkers te verhogen en uiteindelijk ook zo hun performance’, schrijft Van Bronckhorst in een blog op Vastgoedmarkt.nl.

Reageer op dit artikel