nieuws

Nominaties FGH Vastgoedprijs bekend

Geen categorie

De vakjury van de FGH Vastgoedprijs 2016 heeft drie projecten genomineerd: The Edge in Amsterdam, De Lelyhoeve in Tilburg en de Markthal in Rotterdam.

The Edge, Amsterdam is ‘een baanbrekend kantoorgebouw, dat een hoog duurzaamheidsniveau koppelt aan hoge intelligentie’, aldus de jury. Initiator/ontwikkelaar: OVG Real Estate, Amsterdam.

De Lelyhoeve, Tilburg, is een appartementencomplex voor 55-plussers. Woonland De Lelyhoeve biedt een beschermde woonomgeving voor oudere alleenstaanden en echtparen, die in meer of mindere mate zorgbehoevend zijn. Initiator/ontwikkelaar: Roozen van Hoppe Bouw & Ontwikkeling, Hilvarenbeek.

De Markthal, Rotterdam, is de eerste overdekte versmarkt van Nederland. ‘De ingenieuze glasgevel aan de voor- en achterzijde van de Markthal, de spectaculaire plafondschildering en de levendige marktvloer staan elke dag opnieuw garant voor een groot aantal bezoekers. Rotterdam heeft er opnieuw een belangrijke publiekstrekker bij gekregen. Initiator/ontwikkelaar: Provast, Den Haag.

De jury maakt op 7 november 2016 in Utrecht bekend welke van de drie genomineerde projecten de FGH Vastgoedprijs wint.

Een eervolle vermelding is er voor De Nieuwe Stad, Amersfoort. De aankoop van een voormalige tandpastafabriek markeerde het begin van een opmerkelijke binnenstedelijke gebiedsontwikkeling, waarvan het einde nog niet in zicht is. Met respect voor de bestaande industriële gebouwen is de multifunctionele invulling van het complex met onder andere horeca, onderwijs en leisure volledig afgestemd op de wensen van de nieuwe gebruikers. De keuze om niet altijd voor het hoogste rendement te gaan heeft zeker bijgedragen aan het succes. Initiator/ontwikkelaar: Schipper Bosch, Amersfoort. 

Reageer op dit artikel